A megjelent, Eredmények c. könyvemmel komoly kihívás elé néztem. Egy olyan világban, ahol bárki írhat könyvet, és minden pillanatban nő a coachok és motivációs előadók száma, ahol a felsoroltak és különösen a fiatalok szaktudását és hitelességét (jogosan) komolyan megkérdőjelezik, és ahol a könyvesboltban többezerszámra állnak a motivációs és sikerről szóló könyvek, adjon újat és értékeset az ember, 21 évesen. 🙂 A kihívás nagy, viszont nem lenne hiteles a könyv, ha ennyi elég lenne, hogy kudarc legyen a vége. Elvégre Eredmények a könyv címe is. 🙂

Ezt csináltam, hogy egy ilyen nehezített versenyben is helyt tudjon állni a könyv:

  • Csak megtörtént, valós példákat írtam le, nem pedig önjelölt önfejlesztő próféciákat, vagy féligazságokat (a történetek teljesen újak)
  • A szöveget 9 különböző olvasóval finomítottam, hogy bárki megérthesse (ettől lett igazán érthető)
  • Gyakorlatias, és szerepjátszás nélküli, mindennapi nyelven fogalmaztam (ettől olyan érzés, mintha ott ülnék melletted, és beszélgetnénk)
  • Úgy tördeltettem és szerkeszttettem meg a könyv felépítését, hogy csak lapozgatni is élmény legyen, hisz tele van képekkel, kiemelt szövegekkel, és szép betűkkel (ezt rengeteg olvasó is visszajelezte)
  • A teljes könyvet a saját sokéves tapasztalatom mellett, egy független klinikai szakpszichológus jelölttel lektoráltattam. De természetesen az eddigi 10+ olvasó (beleértve a szerkesztőket) még nem volt elég. Megfogadtam, hogy csak olyan embereknek küldöm el a könyvet, és azoktól kérek ajánlót, akikre 100%-ban felnézek, és akinek a munkája mellett teljes vállszélességgel kiállnék. Ez egyrészt jellemfejlődésre volt lehetőség, hisz nem használtam a könnyebik utat, csak azért, mert el lehet adni egy-egy névvel a könyvet, másrészről így is komoly bátorságot igényelt, hisz ha olyan embereket kérdezek, akiknek a szava számomra valóban hangsúlyos, akkor érzelmileg számomra nem mindegy, hogy hogyan látják a könyvet. Itt van kik, és mit írtak róla.

Feldmár András

Rengeteget hallottam róla, majd elmentem egy konferenciár 2015 környékén, ami hónapokkal a dátum előtt teltházas volt. Ő volt az egyik húzónév. Kiváncsi voltam rá, majd a megszólalása után a 2. perctől kezdve teljes figyelemmel hallgattam. Talán azért, mert nagyon jó hipnotizőr, de az is lehet, hogy azért, mert egy valódi guru is van benne. Az az érzésem van vele kapcsolatban, mintha leplezetlenül az igazságról beszélne. Persze tudom, hogy ő is ember, nem érdemes senkit sem szélsőségesen idealizálni, ezek mellett azt gondolom, hogy Magyarországon egy rendkívül különleges, gondolatébresztő tanítóról beszélhetünk a személyében. 2016 nyarán készítettünk vele egy interjút, ami mostanra 70 ezer megtekintésnél jár:

Ez a beszélgetés annyira mélyen megérintett, hogy egy évvel később, a frissen megjelenő könyvbe is leírtam a következményeit. Többször beszélgettünk azóta, gyakran a fülemben csengenek a szavai.

András így ajánlja a megjelenő könyvet:

“Friss, üde írás, nem árthat megfürödni benne.”

Hozleiter Fanny (Mosolyka)

Fanny egy motivációs előadó. Az ő története viszont az ember lelkéig hatol. Jópár éve az orvosok azt jósolták neki, hogy 3 éve van hátra, ő viszont nem hagyta ezt annyiban. Minden erejével azon van, hogy ne csak túléljen, de egy nap felkeljen a tolószékéből, és táncoljon, fusson, sétálgasson a Balaton parton. A 3 év jóideje lejárt, ő viszont él és virul, sőt, annyi erő és pozitív lendület van benne, hogy százezreket inspirál ma Magyarországon és külföldön.

Facebookon több, mint százezer követője van, és besteller könyveit is imádják az emberek. Rengeteg pozitívat lehetne írni róla. Itt van, ő mit írt az Eredmények c. könyvről:

“Imádom, hogy Bence összefoglalta egy könyvben ezt a sok-sok értékes gondolatot. Nagyon hasznosnak találom minden lapját, mert tudom micsoda háttér, tett, elszántság van munkájában. A rizsa helyett a valóság, amit ha beültetsz a gyakorlatba, akkor működik! Ha nem hiszed… tudod! Járj utána… 🙂 “

Molnár Attila

577887_10151167203478227_624323243_n

Attila egy olyan startup tanácsadó, aki nem légből kapott ötletekkel motiválja a cégeket, hanem tudományos kutatási eredményeket ad át 12 éve, felhasználva pszichológusi tudását is. Vele a Pszinapszison tartott előadásán találkoztam, ahol nagyon megtetszett az, ahogy, amit és amire alapozva mond. Mivel a pszichológusi közegben a self-help ipar nagyrészét erősen savazzák, nagyon tetszett, hogy ő sem hasraütésszerűen mondja meg, hogy mi a tuti, hanem teljesen tudományos információkra alapoz. Ő ezt írta a könyv elolvasása után:

“Amikor Bence először mesélt arról, hogy könyvet ír az eredményes életről, kicsit szkeptikusan fogadtam a tervét. Bár én nagyon is kedvelem a nagy ívű célokat és az ambiciózus terveket, egy könyvben összefoglalni mindazt, ami lehetővé teszi, hogy az olvasó képes legyen saját céljai elérésére akár magán- életi, akár üzleti területen, ráadásul ezt egy szemtelenül fiatal írótól származó tanácsok alapján, még az én gondolkodásomnak is nehéz volt befogadni. Jómagam 12 éve segítek embereknek és cégeknek abban, hogy megtalálják a saját sikereikhez vezető útjukat, és meggyőződésem, hogy nincs egy recept a sikerre. Bencétől nem (sem) kaptam ilyet, ami miatt viszont mégis ajánlót, és nem kritikát írok a könyvről, az az, hogy olyan témákat gyűjtött össze és tett érthetővé, gyakorlatias módon használhatóvá, amelyekkel bárhonnan is induljon az olvasó céljai elérése felé, és bármi legyen is, amit el akar érni, biztosan találkozni fog. Coaching-praxisomban is valahogy mindig ezekben a témákban találjuk magunkat ügyfeleimmel, és mintha ezek a területek lennének azok, amiket a személyes sikeresség felé vezető úton nem lehet kikerülni. Az Eredmények című könyv inkább tájleírás, mint receptkönyv. Praktikus és igényes írás arról, hogy az egyes tereptárgyak felbukkanásakor mit érdemes végiggondolni, és ezt hogyan tegyük. Mindenkinek ajánlom, aki tudatosan dolgozni akar saját sikerességén, vagy csak azon kapta magát, hogy a sikeresség kérdése foglalkoztatja, és útikönyvet keres.”

Pongor-Juhász Attila

PJA hazánk talán legsikerexmary1.png.pagespeed.ic.I___OrZZOssebb biznisz coacha. A nevéhez köthető nemcsak számos bestseller, de a Pongor Publishing kiadó is, ahol olyan szenzációs könyvek jelentek meg, mint Donald Trump, Dan Kennedy, Dan Sullivan, Jeff Walker, Rakonczay Gábor vagy Bob Proctor könyvei. Attila egy elképesztően sikeres magyar vállalkozást épített fel, ahol magyar vállalkozókat tesz sikeressé. Több, mint 10 éve van a piacon, és a magyarok neki köszönhetik, hogy olyan neves szerzők könyvei is elérhetőek magyar nyelven, mint Bob Proctor, Dan Kennedy, vagy Dan Sullivan és Bob Burg. Attilával már jópár éve volt egy személyes kontakt ismeretlenül, és teljesen az volt a tapasztalatom, hogy a való életben is azt teszi, amit tanít.

Mit mondott ő a könyvről?

“Amennyire könnyűnek tűnik manapság fiatalnak lenni, akkora kihívást is jelent. Bár a lehetőségek száma korlátlan, de éppen ezért sokkal nehezebb lemondani a további opciókról. Ha úgy érzed, hogy nagy döntések előtt állsz, akkor mindenképpen olvasd el Bence könyvét, amely remek társad lesz ezen a rendkívül izgalmas úton.”

Összegzés

Jogos, ha elsőre szkeptikus vagy, hisz én sem bízok meg bármilyen könyvben, vagy tanítóban elsőre. Ahogy sokaknak, nekem is százára állnak az olvasnivalók a listámon, amit “el kellene olvasni”. Utazni, viszont rengeteget utazom, és napközben is sok üresjáratot is ki szoktam tölteni hangoskönyvekkel. Épp ezért készítettem el az Eredmények c. könyv hangoskönyv változatát is. Ezt a hangoskönyvet IDE kattintva tudod beszerezni. Ha pedig a nyomtatott példányt szeretnéd megkapni, akkor IDE kattintva még találhatsz pár példányt.

About Bíró Bence Péter

Pszichológus, coach, egyéni - és szervezeti tanácsadó. Az Eredmények című könyv szerzője, illetve a Business Burnout Biblia című könyv írója. A Fulfilled.hu tulajdonosa. A PPKE-n szerezte pszichológia alapdiplomáját, majd a az ELTE-n tanult tovább munka- és szervezetpszichológia mesterképzésen. Nagyvállalati tanácsadásokban a Corporate Values csapatával dolgozik együtt, illetve a KÜRT Akadémia rendszeres vendégírója.