Mik a gyakori gondolkodási hibák, ami felett sok önfejlesztő elsiklik?

Ez a 43 oldalas ebook (pdf) elgondolkodtathat, és talán hitelesebben szemlélheted az életed. Jobb megértést adhat,  hogy ösztönösen hol szoktunk tévedni. A megismert gondolkodási hibák birtokában akár megkímélheted magad valamennyi frusztrációtól a későbbiekre.

Sajnos nem minden úgy van, ahogy a sikertrénerek ígérik. Ha érdekel egy másik nézőpont, ez neked szól.

A legtöbbünknek nem könnyű előre jutni és elérni, amit szeretnénk. Amikor eszközöket keresünk, néha jó tanácsokat kapunk, néha megalapozatlanokat. Ezeket nem könnyű kiszűrni, épp ezért igyekeztem összeszedni egy 43 oldalas tudásanyagot, ami gondolatébresztő lehet. Ha a gombra kattintasz és megadod az e-mail címet, akkor le tudod tölteni, ha szeretnéd.


Eredetileg ezt a könyvembe írtam, de kicsit más téma volt, ezért gondoltam itt közzéteszem, hátha érdekel:

1. Mi történik, ha a tudományt és az önfejlesztést összeengedjük?

Az önfejlesztő tanácsok egy része megkérdőjeleződik, vagy épp cáfolódik

Hogyan tehetjük magunkévá a tudományos és kritikus gondolkodást?

2. Sajnos több a bizonytalanság, mint szeretnénk...

Sok dolgot sem mi, sem mások nem tudnak, de szeretnénk tudni. 

Vajon honnan tudjuk, hogy miben és kiben bízhatunk meg?

3. Minden éremnek két oldala van, így az enyémnek is.

Vajon képesek vagyunk a jót és a rosszat együtt látni?

Vajon el tudjuk fogadni, ha mást mondanak, mint amit szeretnénk hallani, vagy amit igaznak hiszünk?

A siker vajon tanítható?

Vajon más tudja, hogy mi mire lehetünk képesek?

Ha igen, milyen mértékig?

Az iskolában sok hasznos vagy épp szükséges dolgot nem tanítanak. Kevesen tudják például, hogy sokszor megvezethetőek vagyunk, és ezt nehéz észrevenni. Azt még kevesebben tudjuk, hogy a saját érzéseink és gondolataink is tévútra vihetnek bennünket. Sok torzításunk és tévedésünk van, amit nem látunk. Ezeket meglátni kényelmetlen. Ezt nem mindenki tudja, illetve akarja befogadni. Ha szeretnél megbírkózni a bizonytalansággal és átgondolni néhány talán eltérő gondolatot, kattints a gombra, add meg az e-mail címed és olvasd végig a szöveget, amit írtam erről.


Sajnos mindig vannak akaratlan következményei a döntéseinknek, nem tudom, hogy milyen hatással lesz mindez rád.


Mindannyiunknak vannak korlátai és hiányosságai

Nem látunk bele mások életébe. Ugyanakkor mindannyian más helyzetből jövünk, más kiindulási ponttal rendelkezünk. Látatlanban igazán egyikőnk sem ígérhet 100%-osat.

Sok igazságtalanság és szerencsétlenség történik a világban, ami felett nincs befolyásunk

Ettől persze nem kell kétségbeesni, de ez egy nagyon nehéz tényállás. Nem tudunk mindent befolyásolni, és vannak láthatatlan korlátok. A világ hihetetlenül komplex és rendkívül keveset tudunk róla ahhoz képest, amennyire összetett. Ez alapján a legjobb tudásunk szerint is vallhatunk kudarcot, vagy lehetnek akaratlan szörnyű mellékhatások is, vagy rossz döntésekkel is születhetnek akár nagyon szerencsés élethelyzetek.

Az érzelmek kezelése komplex folyamat

A boldogság nem is jó cél egy élethez, viszont a legtöbbünknek egy értelmes, boldog, vagy épp szubjektíven vett sikeres, vagy akár csak elégedett élethez szükség van önismeretre és hiteles pszichológiai támpontokra. Ez az anyag nem fog téged megváltani, de szerintem megéri az időráfordítást.

Az önfejlesztők, akiknek hirdetéseit látod rendelkeznek hátsószándékkal. Az esetek többségében ez üzleti, néha politikai, néha csupán ego szándékkal. Ezt szörnyű meglátni, de egyikőnk sem tökéletes, pedig nagyon szeretnénk biztos pontokat, akik nálunk jobban tudják az életet. Nem tudhatjuk, hogy mi az elsődleges céljuk: a segítés, vagy a vásárlásba vagy épp rajongásba manipulálás.

Remélem Te hasznosíthatsz valamit az én tapasztalataimból.

Bíró Bence Péter

Miért lesz valaki sikeres, és más miért vall kudarcot? Mi a sikeres és egyszerre boldog emberek sikerének a titka? Igazán ezt senki nem tudja, csak vélemények vannak, meg valószínűségek. Megszámlálhatatlan embertől tanultam, mire ezt rájöttem. Általában az a magabiztos, aki nem tudja, vagy nem mondja az igazságot.


Voltak sikerélményeim, sokszor szerencsém és sokszor éltem át kudarcokat is. A koromhoz képest szerintem jó helyzetben vagyok, de sok dolgon szeretnék én is javítani még az életemben. Mindenesetre azt hiszem jó irányba haladok.


Igazából senki nem tud mindent, mindig jöhet új információ, ami formálja a teljes nézetünket egy területen. Ha pedig túl magabiztosak vagyunk, az egy felkiáltójel kell legyen, hogy nem figyelünk eléggé oda az ellentétes információkra.


Sok év irtózatosan kemény munkájával sikerült oda eljutnom, hogy sok ügyféllel szerezhettem tapasztalatot, mint tanácsadó, köztül orvosok, sorozatvállalkozók, vezérigazgatók és hírességek. Az, hogy megtiszteltek a bizalmukkal nagy kincs, de a sikerük nem rajtam múlik, maximum eszközöket adok a kezükbe. 

Sokévet és pénzt áldoztam tanácsadókra és képzésekre, illetve több egyetemen is tanultam, és nagyon sokat csalódtam ígéretekben, de persze voltak jó tapasztalataim is. Ha érdekel, az elmúlt 10 év alatt mit szűrtem le, töltsd le ezt az e-mailedért cserébe:

Minden jog fenntartva, Fulfilled.hu. A honlap üzemeltetője az adatkezelési tájékoztatóban megadottal azonos.