Támogató önismereti

beszélgetés pszichológus szakemberrel

Az önismeret nem csupán egy divatos kifejezés: ez az alapja minden sikeres változásnak és fejlődésnek. Ha úgy érzed, hogy valami hiányzik az életedből, vagy szeretnéd jobban megérteni önmagad és környezeted, akkor jó helyen jársz! Légy részese egy biztonságos, támogató légkörben zajló felfedező útnak: foglald le most az első alkalmad, bevezető áron 12 000 Ft-ért!

Jól esne egy kis támogatás?

Öröm lenne nekünk! 

Támogató beszélgetés, azon a felületen, amelyiken Neked kényelmes:

A beszélgetés minden esetben online felületen történik.

A támogató szakembered

Kovács Emma Villő

A pszichológia alapszakot Kolozsváron végeztem, majd a mester diplomámat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem meg. Emellett rendszerszemléletű és megoldásközpontú coaching végzettséggel rendelkezem, gyakorlatomat a Kék-pont drogambulancián végeztem. A folyamatban lévő családterapeuta képzésem kiegészítő segítség abban, hogy a mindennapi nehézségekkel szembenéző személyeknek olyan segítséget tudjak nyújtani, amiben közösen találhatunk megoldásokat és fejlődési utakat. Célom, hogy aki engem választ, biztonságban és elfogadva érezze magát, miközben stabil támogatást és új nézőpontokat kaphat, mely által képes lehet a lehető legteljesebb életet élni és önmagát kibontakoztatni.

Emma egy független pszichológus szakember, aki részt vett a Fulfilled.hu által történt kiképzésén.

Támogató beszélgetés,

egészséges embereknek

A támogató beszélgetés egészséges személyeknek szól, akik szeretnének önismeretileg fejlődni, visszacsatolást kapni. Ebben egy pszichológia diplomával rendelkező szakemberként igyekszem hasznos visszajelzéseket adni. Ez nem egészségügyi kezelés, mély traumák átírására nem alkalmas. Elsődlegesen az aktuális élethelyzetek megoldásához hasznos, illetve arra, hogy nem kell egyedül cipelni az életed jelenlegi nehézségeit. Alapvetés, hogy teljes titoktartásra számíthatsz.

Mi bizonyítja, hogy működik?

Egy olyan világban, ahol a szomszéd tengerimalaca is coach, nem engedhetjük meg magunknak, hogy kockára tegyük a hitelességünket. Éppen ezért, nemcsak, hogy minimum követelmény az egyetemi pszichológia végzettség, a támogató beszélgetést is tudományosan bizonyított elemek alapján merjük ajánlani:

1. a Társas támogatás ereje

A stressz káros hatásai elleni egyik leghatékonyabb eszköz, csökkenti a depresszió, szorongás, illetve egyes egészségügyi panaszok kockázatát is. 

Papp-Zipernovszky, Orsolya & Kékesi, Márk & Szilvia, Jambori. (2017). A Multidimenzionális Észlelt Társas Támogatás Kérdőív magyar nyelvű validálása. Mentálhigiéné és Pszichoszomatika. 18. 230-262. 10.1556/0406.18.2017.011.

2. az Új nézőpontok értelme

Azonos problémák új szemszögű értelmezése sokszor felszabadító erejű, gyakran a megoldásra is könnyebben ráeszmélünk.

Chrétien, M., Giroux, I., Goulet, A., Jacques, C., & Bouchard, S. (2017). Cognitive restructuring of gambling-related thoughts: A systematic review. Addictive Behaviors, 75, 108–121.doi:10.1016/j.addbeh.2017.07.0

3. Az Önismeret haszna

A lélek furcsa módokon működhet, amelyek működéséről nem kapunk használati útmutatót. Egy erre képzett szakember viszont megmutathatja, hogy mivel érdemes számolnunk, amire nem is gondoltunk.

Hood B, Jelbert S, Santos LR. Benefits of a psychoeducational happiness course on university student mental well-being both before and during a COVID-19 lockdown. Health Psychol Open. 2021 Mar 17;8(1):2055102921999291. doi: 10.1177/2055102921999291. PMID: 33796324; PMCID: PMC7983240.

4. A fiatal szakember hatékonysága 

Szigorúan ellenőrzött kutatások sorozatának eredményeként rajzolódott ki, hogy egy fiatal szakember is ugyanolyan hasznos lehet.

Leon, Scott & Martinovich, Zoran & Lutz, Wolfgang & Lyons, John. (2005). The effect of therapist experience on psychotherapy outcomes. Clinical Psychology & Psychotherapy. 12. 10.1002/cpp.473.

5. A Segítői kapcsolat és együttműködés ereje

A közös munka sikerét nagymértékben a segítő személyisége, a közös szövetség határozza meg, egyes kutatások esetén az adatok szerint mindez néha ez fontosabb, mint maga a választott segítői módszertan.

Norcross JC, Lambert MJ. Psychotherapy relationships that work III. Psychotherapy (Chic). 2018 Dec;55(4):303-315. doi: 10.1037/pst0000193. PMID: 30335448.

6. Rugalmasság skatulyák helyett

A rugalmas személyiségű és hozzáállású segítők eredményesebbek, mint a nagy szaktekintélyű, de arrogáns, magabiztos segítőké.

Luborsky, L., Singer, B., & Luborsky, L. (1975). Comparative studies of psychotherapies: Is it true that "everyone has won and all must have prizes"? Archives of General Psychiatry, 32(8), 995–1008.

7. A közös célok 

Amikor egy segítő szakemberrel együtt dolgozol, szenzációs dolog, hogy ketten lesztek, akinek célja az, hogy elérd, amire vágysz. A közös célok a szakmai hatékonyságot is előrejelzik.

Wampold BE. How important are the common factors in psychotherapy? An update. World Psychiatry. 2015 Oct;14(3):270-7.

8. A megerősítés élménye

A változás sokszor nehéz, az erőfeszítéseinket sokan nem veszik észre. Hatalmas pluszt adhat a céljaink elérésében, ha megkapjuk a megfelelő megerősítést.

Peifer, C., Schönfeld, P., Wolters, G., Aust, F., & Margraf, J. (2020). Well Done! Effects of Positive Feedback on Perceived Self-Efficacy, Flow and Performance in a Mental Arithmetic Task. Frontiers in Psychology, 11.doi:10.3389/fpsyg.2020.01008

9. Online is ugyanolyan eredményes

Az internet megjelenésével, de a COVID idején főleg, rengeteg vizsgálat mérte a pszichológiai beszélgetések hatékonyságát az online felületeken a személyessel összevetve. Egyértelműen kirajzolódott, hogy az online ugyanolyan eredményes.

Bashshur, R. L., Shannon, G. W., Smith, B. R., & Yellowlees, P. M. (2016). The empirical evidence for telemedicine interventions in mental disorders. Telemedicine and e-Health, 22(2), 87-113.

Gyakori kérdések

Mennyi időt vesz igénybe?

Egy teljes beszélgetés időtartama 50 perc. Érdemes hetente vagy kéthetente eljönnöd. Hasznos, ha a kitűzött cél mellé egy bizonyos alkalomszámban is megállapodunk (pl. 4-10), mert a beszélgetések stratégiáját ennek mentén tervezzük meg.

Mennyibe kerül?

Az alkalmak kedvezményes bevezető ára bruttó 12 000 Ft. Minden esetben előre fizetés szükséges. A fizetés banki átutalással történik, ezt követően egy online rendszerben van lehetőséged lefoglalni a számodra megfelelő időpontot.

Az online ugyanolyan hatékony, mint a személyes beszélgetés. 

Csak kevesebb időd megy el közlekedésre.

A BIZTONSÁGOD FONTOS NEKÜNK: ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ | ÁSZF

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: HELLO@FULFILLED.HU | TELEFONSZÁM: +36 30 690 33 11

© 2023 FULFILLED.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA.