Ha csak kevés időd van, itt a rövid verzió. Kik állnak a Fulfilled.hu mögött?

Bíró Bence Péter

Alapító, író, pszichológus

A részletes verzió:

GYAKRAN FELMERÜLNEK NEGATÍV ELŐÍTÉLETEK A COACHOKKAL, önjelölt TRÉNEREKKEL SZEMBEN. VAJON TÉNYLEG HITELESEK? VALÓBAN TUDNAK SEGÍTENI ezek a guruk, VAGY CSAK ÍGÉRNEK? Lehet, hogy a SZOMSZÉDOd EGY HÉTVÉGI KÉPZÉSEN LETT TERAPEUTA. VAGY A VOLT BARÁTNŐd, IDÉZETES KÉPEKET KEZDETT készíteni a saját gondolataival. VAGY A GABIKA, AKINEK AZ ÉLETE TELJESEN DARABOKBAN VAN, DE ÉLETVEZETÉSI TANÁCSADÓNAK ÍRJA MAGÁT  KEDD ÓTA A FACEBOOKON. VAGY OTT VAN A REZSŐ, AKI A PIACI LEHETŐSÉGET LÁTTA BENNE, DE SOSEM ÉRDEKELTE IGAZÁN AZ EMBEREK JÓLLÉTE. Ezek után okkal gondolhatod, hogy ez az oldal is egy olyan semmitmondó, nagy igazságokat puffogtató oldal, ami mögött nincs tényleges tartalom. És egyébként is... A fiatalok egész nap csak mobiloznak, piálnak, és semmi értelmeset nem csinálnak. Pont egy fiatal oldalát olvasgatnád?

Ki áll mögötte?

A nevem Bíró Bence Péter. Több mint 10 éve foglalkozom önismerettel, önfejlesztéssel, és 8 éve osztom meg tudásomat. Pszichológia alapdiplomámat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szereztem 5-ös államvizsgával, majd mesterdiplomámat az ELTE-n tanulva szereztem meg. Írásaimmal, videóimmal, interjúimmal találkozhattál magyar és külföldi oldalakon. Amire az egyik legbüszkébb vagyok, hogy Csíkszentmihályi Mihály hivatalos, nemzetközi, vezetőknek szóló blogján is megjelent írásom. Rendszeres meghívott előadó vagyok konferenciákon, céges tréningeken, és korábban Svájcban is tartottam tréninget. Ezen kívül láthattál televízióban, rádióban, magazinban, saját rendezvényeimen, szerkesztőként számos önfejlesztő oldalon, hallgathattad a Gál Kristóffal közös vállalkozói podcastunkat, és találkozhattunk sok más helyen is. Néhány konkrét referenciát is megemlítenék: MVM Group, Férfiak Klubja, Everness Fesztivál, Pozitív Gondolkodók Napja, Fénykonferencia, TEOL, Új-Ház Centrum Sz+C Stúdió Kft., és többhelyütt.  

engedd meg, hogy bemutatkozzam

Bíró Bence Péter vagyok, az oldal tulajdonosa. A főoldalon pedig a fent írtak ellenére, azt írtam, hogy kiemelten megbízható tippeket találsz itt. Ezt bárki mondhatja. Ugyan miért hinnél nekem? Kérlek engedd meg, hogy kifejtsem a választ. 

Kisgyerekkorom óta nagyon sok felelősséget vállalok. Többet, mint a legtöbben. Elég gyorsan tanulok. A legjobban pedig a világ mélyebb összefüggései, és az emberek érdekelnek. Jordan B. Peterson BIG-5 személyiségtesztje alapján az emberek 81%-ánál együttérzőbb vagyok. Ezzel nem felvágni akarok, mert nem feltétlen egy kellemes dolog, hisz nagyon megvisel, amikor valakit szenvedni látok. Ugyanezen a teszten, a szorgalmasság értékre azt kaptam, hogy az emberek 96%-ánál "szorgalmasabb" vagyok. Ez itt azt jelenti, hogy az értelmes cselekvés a lételemem. Ha akarnék sem tudnám a hétvégéimet berúgással és semmittevéssel tölteni. Mondjuk nem is akarom. A teszten elért neuroticitás pontszámom pedig magasnak számít, ami azt jelenti, hogy van egyfajta hajlamom a negatív érzések megtapasztalására. Ez a kutatások alapján hosszútávon relatíve keveset változik egy élet alatt. A negatív érzések és a szorgalom pedig megadják a hajtóerőt, hogy folyamatosan azt kutassam, hogy mivel lehet jobb az élet. A magas empátia és az érzelmi hajlam miatt pedig nagyon megvisel, ha mást szenvedni látok. Ezért pedig azt is kutatom, hogy mitől lehet jobb másoknak. Mert ha másoknak jobb, akár akaratlanul is jobban érzem magam én is. 


Persze célom, hogy én is jól éljek, de nem a pénz az elsődleges célom. A tréner vállalkozásomból jó ideje meg tudok élni, de ahelyett, hogy azt skáláztam volna továbbb, inkább elvégeztem a pszichológia szakot az egyetemen. Ha nem lenne elég, hogy többezer órányi munkám eredménye, 600+ videó, 50+ blogcikk, rengeteg közösségi médiabejegyzésem ingyenesen elérhető, talán az, hogy a biznisz helyett a szakmai továbbképzést választottam, bizonyíthatja, hogy valóban a Neked segítés a célom. De ne szaladjunk előre, itt egy cenzúrázatlan bepillantás a sztorimba...


így kezdődött... 

elegem lett az önbizalomhiányból

Elegem lett az önbizalomhiányból. Általános iskolás voltam. Elég koránérő vagyok. A kamaszkori depiből épp kijöttem. Viszont 5 éve szétszorongom  a párkapcsolatokat, és ennek a tudatában vagyok. Már oviban is nagyon érdekeltek a lányok. De az elmúlt 5 évben szinte folyamatosan elutasításokat kaptam. Ez nagyon megviselt. A társas hierarchiában sem a legmagasabb pozícióban voltam. Kicsit úgy éreztem, hogy tanulok, bejárok suliba, de nem szeretek a saját helyemben lenni. Se érzelmileg, se az emberi kapcsolatokban, se pedig az önbizalmamban. Nem is igazán láttam ebből a kiutat. Nem is találtam olyat a környezetemben, aki segíteni tudott volna. Úgyhogy elkezdtem az interneten keresgélni...

aztán találtam valamit, ami reményt adott

2010 környékén találtam egy fórumot, majd ott konkrétabb könyvajánlókat. Olyanokat, amik azt mondták, hogy az életnek nem kell olyannak lennie, ahogy nem tetszik. Elmondták, hogy rajtam múlik, hogy megváltoztatom-e az életemet. Azt is mondták, hogy a boldogtalanságból is van kiút. Azt, hogy bármit elérhetek, és bármit megkaphatok, ha az elmém erejét használni tudom. Olyan neveket  ajánlottak, mint Brian Tracy, Napoleon Hill, Jack Canfield, Jim Rohn, Abraham Hicks, Zig Ziglar, T Harv Eker, José Silva, Robert Kiyosaki, Rhonda Byrne, Louise L Hay, Bob Proctor, Tony Robbins. Az ő könyveiket és anyagaikat néztem és tanulmányoztam. Megismertem az önfejlesztést, ami teljesen elvarázsolt.

és Az életem virágzásnak indult

Az életem megváltozott! Ezt gondoltam legalábbis. Mindezt kb. 2 könyv elolvasása után. Ha ma, realista szemmel tekintek vissza rá, akkor az életemben fizikailag semmi nem változott, csak elkezdtem mást gondolni. Az biztos, hogy visszanyertem a hitem a világban, és az életben. "Hát kit érdekel, hogy most nem jó, ha bármit elérhetek? És egyébként is minden csak rajtam múlik? És csak kitartónak kell lennem, hinnem magamban, leírnom a céljaimat, a sikeres emberek szokásait használni, meg vizualizálni. Meg jól érezni magam, hisz akkor fogom bevonzani a jó dolgokat! Wow!"Úgy éreztem, hogy mégis nálam van a kontroll. Ez erőt, lelkesedést, és reményt adott. Okot az optimizmusra. És mivel egyáltalán így mertem elkezdeni próbálkozni, egyre jobb dolgokat sikerült elérni. Személyes sportrekordokat dönteni, és üzleti mikroeredményeket, amik korábban lehetetlennek tűntek. Elkezdtem kapcsolatokat építeni nálam magasabb körökben.

Balaton átúszás után 2013-ban

Félmaraton futás után 2013-ban

2014-ben egy IFBB testépítőbajnokságon

 szerzett győzelmem után

Lelkesen meséltem ezekről az akkori környezetemnek. Akikkel fokozatosan eltűntek a közös témáink, és gondolatmeneteink. A családomat is próbáltam győzködni. Nem sok eredménnyel. Mindenesetre találtam olyan embereket a tréningeken, akikkel nagyon jól megértettük egymást. És egyre csak faltam a könyveket és tréningeket százszámra. Akkoriban csatlakoztam egy fősodoros önfejlesztőbloghoz gyakornoknak is. Életem legboldogabb időszakai közé tartozott. Nagyon jó mentorálást kaptam, megbecsülést, értelmes munkát végeztem, és hihetetlenül pozitív világképem volt. Abban hittem, hogy azon dolgozom, hogy megváltoztassam a világot. Abban hittem, hogy minden álmom meg fog valósulni, csak idő kérdése. Olyan emberek vettek körbe, akikkel hasonlóan gondolkodtunk. Akikkel értéket akartunk teremteni, és értékes embereknek lenni. És mindez rettenetesen egyszerűnek tűnt.

Csak követni kell a guruk által elmondott sikertanokat, és megvalósul.

Lisa Nicholsszal, a Titok című film egyik főszereplőjével, motivációs előadóval, a szűkkörű  trénerképzésén

Paul Pahillal, a brit/indiai pozitív pszichológussal, a sokalkalmas 1/1 trénerképzés közben

Ganga Mírával, a megvilágosodott spirituális mesterrel az egyik szatszangja után

idővel furcsa dolgok történtek...

Amikor életemben először egy motivációs, színpadi személlyel élőben kaptam egy teljes órás mentorálást... Budapest belvárosában találkoztunk. A vonzás törvényéről meséltem neki, hogy micsoda dolog történt. Aztán kicsit húzta a száját, hogy szerinte ez nem feltétlenül a vonzás törvénye. Ez furcsa volt, hisz az ő oldalán is szó esett ilyenről. Úgy tűnt, mintha nem hitt volna benne. Mindegy. Aztán elmentünk sétálni. Szembejött egy kiskutya. Pont olyan, mint amilyen nekem is van. Erre a guru azt mondta, hogy úgy belerúgna a kutyába, hogy megnézné mekkora távra repülne. Majd nevetett. Ez picit megdöbbentett. Főleg, hogy motivációról, pozitív gondolkodásról, szeretetről, elfogadásról, és egymás támogatásáról szóltak a tanításai. 

A második jelek, és az ellentmondások


Aztán idővel elkezdtem a guruk tanításaiban, kinyilatkoztatásaiban ellentmondásokat találni. Ez pedig rettenetesen frusztráló volt, hisz azt hittem, hogy végre tudom, hogy hogy működik a világ, és hogyan tudok érvényesülni benne. Az igazságot pedig onnan tudhatom, hogy ezt a gurut sokan követik és népszerű - gondoltam tévesen. De aztán egy következő hasonlóan népszerű guru tanításait olvasva teljesen másokat olvastam. Eckhart Tolle arról beszélt, hogy az élet szenvedéssel teli, aztán majd meghalunk, de érdemes jelen lenni. Nem erőlködni, hanem hagyni, hogy az élet megtörténjen. Ez pont az ellenkezőjének tűnt az előző "iskolának", akik pedig a teljes kontrollt mutatták. Elmélyültem ezekben a tanokban is. Itt már nem volt akkora a feszítés, hogy pozitívnak kell megmaradni. Viszont rettenetesen sok ellentmondást találtam.  A csodák tanításától, a bhagavad gitán át a különböző jógikus tanítások, és spirituális tanítók szavait hallgattam, és tanulmányoztam. Mooji, Gangaji, Ganga Míra, Adyashanti, Papaji, Krishnamurti, Haich, Wayne Dyer, Alan Watts, Byron Katie, Deepak Chopra, Osho, Vishen Lakhiani, John-Kabbat-Zinn, Ram Dass, Sri Ramana Maharsitól, és még sokaktól. Természetesen tőlük nem személyesen. Viszont rengeteg ellentmondásra bukkantam. Akkor most az első iskola, vagy a második iskola tanítóira érdemes figyelni?! De ott voltak az újvonalas önfejlesztő hősök is, mint Brendon Burchard, Robin Sharma vagy Kyle Cease. Kinek lehet hinni?

csalódnom kellett...

Idővel mind a magyar önfejlesztőguruk jórészével, mind a külföldi piac jelentős szereplőivel kialakultak kapcsolataim. Így elég erős információáramlásban volt részem. Egyrészt én is láttam, hogy mi a valóság ahhoz képest, hogy mi a színpadon mutatott kép. Az, hogy mekkorát csalódtam, az valahol az én felelősségem is, hisz én idealizáltam az előadókat és írókat. De még teljes felelősségvállalással, és jószándékkal is azt kell, hogy mondjam, hogy hatalmas különbségek vannak aközött, ahogy mesterek hirdetik magukról, és ahogy a valóságban élnek. Vagy mennyire él úgy, mint ahogy tanácsolja. Sok esetben a látott, hallott kép ijesztően kiábrándító volt. Szeretném leszögezni, hogy ennek ellenére mindenkitől kaptam értéket, és a legtöbben jószándékkal dolgoznak, és tényleg akarnak segíteni. Mindenesetre megláttam, hogy az önfejlesztő guruk is emberek. Ha valaki hihetetlenül tökéletesnek tűnik, vagy annak mutatja magát,  ott érdemes elővenni egy egészséges szkepticizmust. Ahogy a mondás tartja: minden mézeskalácsházikóban lakik egy boszorkány. Amit tanítanak, azok sem abszolút igazságok. De erre még visszatérek...


2014 egy érdekes év volt. A vizualizáció, leírt célok, megerősítések és sokszoros extra munka ellenére nem vettek fel oda egyetemre, ahova szerettem volna. Nem találtam olyan lakást, amilyenre vágytam. Nem jött be az üzleti cél, amit kitűztem. Életem első önismereti vlogját, amit jószándékkal kitettem, pletykálkodással és trollkodással jutalmazta az élet és az ismerőseim. Pár hónappal később a barátnőm, akiért oda voltam, szintén szakított velem. Ekkor még javában jártam előadásokra, hisz abban hittem, hogy ezek segíteni fognak. Biztos, hogy csak azért nem sikerül megváltoztatnom a negatív érzéseket, mert valamit rosszul csinálok. Biztosan nem dolgozok elég keményen. Biztos, hogy velem van a baj.


Aztán ahogy fokozatosan elkezdtem személyes konzultációkon részt venni, meghökkentő dolgokkal találkoztam. Nem én voltam az egyetlen, akiknek ezek nem működtek. Sőt, sok ilyen ember van. De a csoportkonformitás, és a kognitív disszonancia miatt - amit most hosszú lenne kifejteni - ezek nem kerülnek felszínre. És azt is megtanultam, hogy annak ellenére, hogy ezek nem tudtak segíteni, nem jelenti azt, hogy reménytelen vagyok. Voltak olyan módszerek, amik tudtak segíteni. Akkor mégsem velem van a baj?


Viszont ez azt jelenti, hogy az ígéretek nem igazak. Én pedig erőltettem, és rengeteget marcangoltam amiatt, hogy nekem ezek nem működnek.  Vajon hány ember van még hasonló helyzetben?

2015-ben megtartottam az 1. saját tréningemet

Ahogy tanultam, és magamon teszteltem a tanácsokat, idővel úgy kezdtem megosztani a tapasztalataimat. Kérdeztek, válaszoltam, és hasznosnak bizonyult. 2014-ben tartottam meg az első előadásomat, mint "szakértő" az önbizalom témájában. 2015-ben Maximális Önbecsülés néven megtartottam az első saját tréningemet. Eddigre már volt coaching tapasztalatom, mind ügyfélként, mind mint coach. A 2015-ös tréninget nagyon komoly felkészülés előzte meg. Ide gyűjtöttem az összes olyan módszert, ami nekem hozott változást. Ez nyilvánvalóan a töredéke volt annak, amennyi változást ígért. Rendszerbe szedtem, és egy kétnapos tréningen megosztottam a résztvevőkkel. Amit sokan olyan hasznosnak találtak, hogy a mai napig szokták emlegetni, és ajánlani másoknak.  Siker.


Az önbizalomtréning után. A trénertársaimmal, Borsos Bencével, és a brit John Cooperrel, és a svájci Sam Ryter vendégelőadókkal. A résztvevőket GDPR szempontok miatt letakartam.

Ugyanakkor volt bennem egy erős szorongás, ami nem hagyott nyugodni. Ez az volt, hogy valójában még én sem vagyok "tökéletesen rendben". Így hogyan ígérhetem meg bárki másnak, hogy neki segíteni fog? Hogyan ígérhetem meg valakinek azt, hogy örökre tartós önbecsülése lesz egy kétnapos tréning után? Persze, segített a résztvevőknek. Ezt nem csak sejtem, meg is mondták. De azért nem váltotta meg őket. Pont a saját aggodalmaim miatt, de tartottam a kapcsolatot velük később is. És figyeltem, hogy hogy vannak. Miről számolnak be. És azt láttam, hogy eszközöket adott ugyan, tartósan hasznos volt többeknek, de rengeteg mélyebben húzódó gond később is megmaradt. Még akkor is, ha volt erős motiváció a változásra.


Sokan itt megállnának, és feltennék a kezüket. Működik, boldogak, skálázzuk a bizniszt! Jöjjenek még százan, és százan, több pénzért, és több pénzért. Látok is ilyenre példát bőven, és szuperál a vállalkozásuk. Engem viszont a segítség érdekel. A saját, és az ő visszatérő problémáik, és a lelkiismeretem egyszerűen nem hagytak nyugodni. Nem engedhettem meg, hogy skálázzak, ameddig nem vagyok tökéletesen elégedett a segítségnyújtásommal. Muszáj volt a végére járnom...

elvégeztem a pszichológia szakot, és megértettem...

2014-ben elkezdtem az egyetemi pszichológiát. 2016-ban kiutaztam Los Angelesbe egy képzésre. Ott megismertem egy korábbi példaképemet, aki szintén pszichológiai alapú önfejlesztéssel foglalkozik. Ez egy szűk körű világkonferencia volt, ahova Hollandiától Amerikáig számos nemzetközi szakértő ellátogatott. Komoly fordulópont volt nekem. A szakértő egy 60+ éves terapeuta volt, aki több évtizedes terápiás és önfejlesztő munkán keresztül ment. Iszonyatosan felkapott alak, akiről a Men's Healthtől a New York Timesig sokan ódákat zengtek. Személyesen megismerve, őszintén feltárulkozva viszont elmondta, hogy bizonyos hajlamok a mai napig megvannak benne. Nem lehet mindent megváltoztatni. Többtíz év után is gyakran le kell győznie magát, hogy ne lépjen bele a régi, akadályozó körökbe. Egy szó, mint száz, rengeteg hasznos dolog van az önfejlesztés világában, de sok lelki gond, ha beleszakadunk sem változik. Persze a spektrum ennél szélesebb és árnyaltabb, de az őszinteségre tényleg lehet alapozni.

Dr. Robert Gloverrel a Los Angeles Institute of Contemporary Psychoanalysisben


Az egyetemen teljesen más nézőpontokról hallottunk mint az önfejlesztő könyvekben. És ahelyett, hogy optimizmusra, és a negatív hangok ignorálására bíztattak volna minket, a kritikus gondolkodást bátorították, és arra, hogy keressük a hibákat, és alapozzunk a tényekre. A hibák keresése azért fontos, mert ha egy információ helytálló, azt nem lehet megkérdőjelezni. A hibák felismerése pedig a módszerek további fejlesztésé inspirálnak. 


A képzésen megterhelő információkat is megtanítottak, például, hogy milyen életszakaszban milyen kríziseket élünk majd meg. Arról is beszéltek, hogy hogyan ismerhetünk fel lelki betegségeket, és milyen árnyalatnyi különbségek vannak köztük. Demonstrálták, hogy miért nem igaz a közhiedelem, hogy a pszichológusokhoz az elmebetegek járnak. A legkisebb problémáink hátterében is lehetnek olyan mélylélektani folyamatok, amiket egy felkészült szakember tud kezelni. Nem kell sárkányokat látni ahhoz, hogy ez hasznos legyen nekünk. Ha például perfekcionizmus miatt hajlamosak vagyunk a kelleténél picit feszültebbnek lenni társaságban, a felszíni apró probléma mögötti folyamatokat egy jó szakember képes kezelni.


A szakmabeliek rendkívüli figyelmet szenteltek annak, hogy tudjuk, hogy kivel állunk szemben, mielőtt bármiféle tanácsot, ígéretet megfogalmazunk. Egészen másra van szüksége az embereknek. Ezt pedig a világ több kontinensének tudósai kutatják szigorúan ellenőrzött feltételekkel.


Sokáig ódzkodtam pszichológushoz menni. Az volt bennem, hogy hát nekem nincs olyan nagy bajom, bőven elég az önfejlesztés. Aztán mivel egyes önfejlesztő módszerektől inkább rosszabbul lettem, mint jobban, 2017-ben elmentem pszichológushoz. Aztán ami ott történt, az egészen más volt, mint amire számítottam. Később lecseréltem az önfejlesztő és spirituális módszerek 99%-át, és csak a terápiát, és a tudományos pszichológiát tartottam meg. Azóta is heti rendszerességgel járok, még akkor is, amikor problémamentes, és boldog minden. Meglepően, és talán kimondhatatlanul is hasznos.

Gyakorlatilag a valódi pszichológia volt az első olyan irány, ahol azt, amit ígértek, nem kellett kétkedve fogadni. Ezt pedig a tapasztalat tanította meg. Talán nem túlzás azt mondani, hogy én is átmentem egyfajta átváltozáson, amiben a terápia is rengeteget segített, és vezetett. Azt gondolom, hogy mostanra egy sokkal teljesebb és hitelesebb ember vagyok. Vannak szorongásaim, de ezeket egészen másként kezelem, mint korábban. Vannak gyengeségeim, de ezekkel nem bújok el mások és önmagam elől. Vannak fájdalmaim, de nem gondolom, hogy tilos lenne ilyet érezzek. Nem hiszem, hogy bármit elérhetek, de ugyanúgy teljes erőbedobással dolgozok, és bátor vagyok.


Azt most meg sem említettem, hogy a kereső úton mennyi sikeres és kiemelkedő embert faggattam, interjúvoltam meg arról, hogy mi vezeti, hogyan él, hogyan csinálta, amit csinált. Ma is kiemelkedően sikeres emberek a barátaim, de már nem érzem úgy, hogy csak azért kellene valakivel barátkoznom, mert általa lennék én is valaki.

Az egyetemi diplomaosztón, a pszichológia szak befejezése, és a jeles szakdolgozat és államvizsga után

Ma már nem ígérek teljesíthetetleneket a tréningeken, csak azért, mert attól félek, hogy ezt várják el tőlem. Tudom, hogy mi az, amiben tényleg tudok segíteni. Tudom, hogy mi az, amiben nem tudok. Ezt pedig őszintén kommunikálom. A szint pedig sokkal magasabb, mint a motivációs közeg mestereinél. Erre mind a tapasztalatom, mind a kutatások alapot adnak. Persze, iszonyatosan érdekeltek mindig is a kiemelkedően sikeres emberek, és hogy mitől lesz valaki kiteljesedett, és - mint emítettem - ennek is a mélyére jártam. De nem egy átlagos érdeklődésre, és csak megfigyelésre alapozom, amit mondok. Hanem szilárd tényekre, és tapasztalatokra.


Ahelyett, hogy egy marketingmaszkot magamra vennék, és az emberi, korlátolt énemet lefojtanám, és megígérném, hogy a tökéletes marketingéletérzés elérhető...

 

Egy integrált, teljes emberként beszélek arról, ami reálisan elérhető.


Tudom, hogy mi az, amit a legtöbb tréner nem tud, és amitől a hallgatók titkon belül szenvednek. Tudom, hogy hova vezet, ha valaki túlzásba viszi a spiritualitást. Tudom, hogy milyen valós veszélyei vannak a meditációnak. Tudom, hogy kinek, és hogyan lehet segíteni. 


Igen. Az első előadásoktól kezdve voltak pozitív visszajelzések, és érezhető volt, hogy a munkámnak van értelme. És nem vagyok szent, én sem pszichoterapeutaként sem kutatódoktorként jöttem a világra. Olyan ember, és segítő akarok lenni, akinek a szavában nem kell csalódnod. De úgy gondolom, hogy a sokéves tanulás, tapasztalás, érés, terápia, coachingok, önismereti utak, és zsákutcák bejárása után mostanra egy kiemelten megbízható segítség lettem. Úgy vélem, ismerem a kompetenciahatáraimat. És jelenleg úgy hiszem, látom, hogy mikor van szükség rá, hogy bevonjak nálam képzettebb szakembert. Eddig ez többszáz ügyféllel 100%-ban bevált, és bizakodó vagyok a jövőt tekintve. 


Többszáz előadáson, és tréningen és konzultáción vagyok túl, rengeteg módszerben van jártasságom. Sokezer órát fektettem a személyes, és a szakmai fejlődésembe. Többezer embertől kaptam már pozitív visszajelzést. Legyen az egy lájk, taps, vagy épp egy hosszú üzenet, és tárgyi ajándékok a hála jeléül. Úgy vélem viszont, hogy az ügyfelek elégedettségének alapnak kell lennie, a szaktudást pedig folyamatosan bővíteni kell. Sajnos úgy látom, hogy hatalmas tévútra vezethet el, ha egy tréner csak a pozitív visszacsatolásra alapozza a tanításait. Ezt alább kifejtem.

összefoglalva

A valódi önfejlesztés nem olyan, mint egy vallás, hogy el kell hinni valamit, amit nem tudsz kézzel megfogni. Az önfejlesztés, tanácsadás és lelki segítségnyújtás olyan, mint az orvostudomány. Egy hihetetlenül komplex rendszerbe nyúlunk bele, amiről sok dolgot nem tudunk. Viszont rengeteg kézzelfogható, tényre épülő bizonyíték alapján tudunk gondolkodni. Ilyenek a kutatások is. Először egy nagyon pontos felmérésre van szükség - mint az orvosoknál a diagnózis; aztán egy olyan "kezelésre", ami közben folyamatosan tartva van a kapcsolat. Így pontos információt tudhatunk meg arról, hogy valakinek valóban segítettünk-e, vagy sem. Mindeközben teljes őszinteséggel a két fél között.


Az önfejlesztőipar viszont nem egy állam, vagy biztosítók által üzemeltetett társulás, hanem egy piaci alapokra épülő ipar. Aki itt dolgozik, annak a családját az tartja el, ha megveszik a termékeit. A keserű pirulát nem biztos, hogy megveszik, az édes krémest viszont annál inkább. Ha pedig valakinek, aki ebből az iparból él meg, a gyereke oktatását kell finanszírozni, a lelke rajta, hogy a piacon az édes krémest, vagy a keserű pirulát adja el. A metaforából pedig ki lehet találni, hogy melyiknek milyen hatása van a vevőre hosszútávon. Az emberek szomjazzák, hogy vezessék őket. De vajon az a személy lesz a legjobb útmutató, akiben ég a vágy, hogy az emberek kövessék őt? 

Én voltam már a naivan állva tapsoló motivációs előadó rajongó, évekig naponta órákig meditáló spirituális útkereső, és voltam már az ország legfiatalabb motivációs előadója is. Több, mint 10 éve töltöm az időm nagyrészét önismerettel, személyiségfejlesztéssel és coachinggal. Mostanra elvégeztem a pszichológia mesterszakot is. Rendszeresen hívnak nagyszínpados előadónak rendezvényekre. A két kiadott könyvemből többezer példány elfogyott. Én biztosan örültem volna, ha találok egy ilyen oldalt, mint a Fulfilled, 12 évvel ezelőtt. Remélem Neked is tetszeni fog, és értékesnek bizonyul az életedben, amit itt találsz. Itt pedig azt találod, amit szerintem hasznos tudnod.

Ez az én történetem.

A fulfilled sztorija pedig:

2012-ben ismerkedtem meg egy rendkívül intelligens, ambíciózus fiatal sráccal, Borsos Bencével. Először online kezdtünk csevegni. Majd 2013 februárjában személyesen is találkoztunk. Ezen a képen épp Brian Tracy egyik előadásán vettünk részt, és állva tapsolva ünnepeltük a hallottakat. :)


Ezévben jött egy ötletem, hogy egy zseniális amerikai pszichológiai könyvet fordítsunk le magyarra. Egyértelmű volt, hogy a projektet Bencével közösen szeretném csinálni. Toboroztunk hát közösen egy csapatot, és megcsináltuk a lehetetlent. Lefordítottuk, és kiadtuk, teljesen legálisan, 17 és 18 évesen Dr. Glover - Nincs Többé Jófiú című könyvét elektronikusan. 

Fogyott is a könyv, imádták az emberek, és zseniálisan ment a közös munka. A csapatban jöttek-mentek az emberek. Sokan csatlakoztak, mert tetszett nekik a küldetésünk. És volt, aki távozott, mert csak projektszinten volt rá ideje, vagy épp külföldre költözött. Bencével viszont stabilan együtt dolgoztunk. 

Anno Nincs Többé Jófiú címen kezdtük a blogunkat, a könyv nyomán. Később kiegészítettük ezt "Fulfilled.hu - Belülről Kiteljesedve" nevű oldalunkkal. Mindenki azt hitte, hogy csajozást oktatunk, és rosszfiúkat képzünk. Az új névvel viszont tér nyílt a saját, mélyebb gondolatok átadására. Az angol Fulfilled szó kiteljesedettet jelent. Használják arra is, amikor egy kívánság beteljesedik, vagy amikor valaki egy olyan belső boldogságot, és elégedettséget érez, hogy tökéletesen teljes az élete. Abban hiszünk, hogy ez a gyönyörű szó átadja, ami felé mind törekszünk, és azt is, hogy ez valahol belülről indul, nem csak az élet sodrásából, és nem is a márkás óra, vagy épp jacht adja meg.


Sok értékes embert megismertünk itt, akiket nagyon szeretünk. Volt, aki öngyilkosságból jött ki, mert reményt kapott az írásokból. Van, aki annyira szorongó volt, hogy nem mert iránymutatást kérni az utcán, és ma boldog párkapcsolatban él. Volt, aki felfuttatta a bizniszét. És a sikersztorikat napestig lehetne sorolni. Az ügyfelek infóit kevésbé szeretném kiadni, viszont szeretném megköszönni a közreműködést azoknak, akik hihetetlen sok munkaórát, időt, hitet és szeretetet tettek a projektbe, hogy ez az oldal az embereknek színvonalasan segíthessen.

akik kiemelt munkát végeztek itt

Borsos Bence

Alapító, korábbi társtulajdonos


Bence a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte gazdasági diplomáját. Több országban járt már előadóként. Jelenleg a MotiBooks könyvkiadót vezeti Szabó Péterrel együttműködve. Bence hihetetlenül sokat tett azért, hogy a Fulfilled az embereknek értéket adhasson. Cikkjeinek többsége most is elérhető a blogon. Bence már nem tagja a Fulfillednek, de támogatója.


Germán Benedek

Korábbi videomanagerBenedek 2019-ben a Budapesti Metropolitan egyetemen kezdi tanulmányait televíziósként. Számos emberrel dolgozott eddigi munkája alatt, például Fenyő Ivánnal vagy Geszti Péterrel. Több tucatnyi filmet, előadást, reklámvideót készített el, ebből az egyik átlépte az 1 milliós megtekintettséget is. Videóival segített a Fulfillednek még több tudást átadni a követőinek. 

Pletser Ádám

Korábbi PR stratégiai vezető


Ádám jelenleg egy fiatalokkal foglalkozó egyesület elnöke és hazánk legnagyobb edzőterem hálózatának a Cutler Gym & Fitness lácnak a marketing igazgatója. Megszállottan keresi a lehetőséget, hogy mások életét jobbá tegye és teljes erővel a fiatalok “szemének felnyitásán dolgozik”. Ő egy igazán szerteágazó és több területen is sikeres személyiség. A klasszikus értelemben vett önfejlesztő, aki mindenben a kihívást a fejlődés lehetőségét látja. Végzettsége szerint egészségtan tanár, színház- és drámapedagógus, de a fitnesz versenyzés világába is belekóstolt, ahol többszörös bajnokként egészen az Európa-bajnoki 2. helyezésig küzdte fel magát, küzdte, mert saját bevallása szerint nem kiemelkedő tehetséggel megáldott, csak felismeri az élet és a saját “lehetőségeit”. 

akik pedig ma erősítik a csapatot

Biró Bence Péter

Tulajdonos, ügyvezető, pszichológus, előadó

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem Pszichológia alapszakon, majd az ELTE-n mesterszakon. Én írom a cikkek, e-mailek szövegeit, és készítem a szakmai tartalmakat. Azt hiszem mostanra már részletesen is bemutatkoztam. :)

Zsedényi Csaba

Ajánlott pszichológus

Csabát ajánljuk, ha nagyobb a problémád, és komolyabb segítségre van szükséged. További információt weboldalán találsz:

www.zsedenyicsaba.hu

És hálásak vagyunk azoknak is, akik projekt szinten besegítenek, és a kitűnő munkát végző alvállalkozóinknak is.

Elérsz e-mailen keresztül a hello[kukac]fulfilled[pont]hu oldalon.

csemegézz kedvedre:

Személyes tanácsadás

ha videókat néznél

ha könyvet szeretnél 

ha online olvasgatnál

ha podcastot hallgatnál

ha instagramon követnél

ha facebookon látnál

Ajánló

A biztonságod fontos nekünk: ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ | ÁSZF

Ügyfélszolgálat: hello@fulfilled.hu | Telefonszám: +36 30 690 33 11

© 2024 Fulfilled.hu - Minden jog fenntartva.