Szeretnék megosztani Veled néhány olyan dolgot, ami nekem segített továbblépni ebben, hogy ne érezzem azt, amit korábban, hogy teljesen frusztrált az, hogy nincs meg az életcélom és nem találom.

Szabó Péterrel beszélgettem erről és ő javasolt nekem egy könyvet, aminek az volt a címe, hogy A legnagyobb felfedezés.

Ebben azt írta a szerző, hogy alapvetően kétféle típusú ember van. Az egyik az életcél típusú ember, aki megtalálja azt a tevékenységet, amit szeret, amiben ki tud teljesedni és ezt csinálja élete folyamán. A másik típusú ember projektszemlélettel rendelkezik, aki többféle dolgot csinál, sok minden jó tud lenni és kihozza mindegyik területből a maximumot, amíg úgy érzi, hogy neki ez jó, aztán fogja magát, keres egy másik területet és épít valami más dolgot.

Alapvetően azt láttam magamon, ahogy visszanéztem az elmúlt életemet, hogy inkább ez a projekt típusú ember vagyok. Most egy kicsit ez segített nekem jobban megérteni azt, hogy mi az, ami miatt nem találom az életcélomat, de ettől függetlenül még mindig frusztrált az, hogy nincs meg és folyamatosan keresem-keresem.

És emiatt tulajdonképpen nem is nagyon haladtam, mert kifogásként használtam azt, hogy nincsen életcélom arra, hogy most miért nem haladok, ahogyan akarok. És ebben nekem az segített, hogy egyszerűen csak eldöntöttem, hogy jelenleg most, ami tevékenység tetszik vagy amit éppen úgy gondolok és érzek, hogy jó nekem, azt csinálom a következő 1-2-3-5 évben. Afelé megyek, azt csinálom, aztán ha útközben változik, csinálok valami mást.

Egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy ha nem találjuk az életcélunkat, azt kifogásként használjuk arra, hogy nem haladunk.

Szóval én is azt javaslom, ha emiatt frusztrációt érzel, hogy döntsél abból az állapotból, amiben jelenleg vagy, hogy mi felé akarsz haladni, mi az, ami jelenleg tetszik. Csináld azt, és útközben meg nagyon figyelj magadra, hogy milyen érzéseid vannak azzal a dologgal kapcsolatban. És ha jön esetleg egy másik dolog, amiben úgy érzed, sokkal jobban ki tudsz teljesedni, sokkal jobban önmagad tudsz lenni, akkor pedig csináld azt.

Jelenleg ezt most én így látom. És nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit hoz számomra ez a gondolat, de úgy gondolom, hogy az eddigi gondolkodásomhoz képest, amit erről a témáról gondoltam, ez nagyon hasznos volt és nagyon megkönnyítette azt, hogy tudjak haladni előre és azt csináljam, amit jelenleg szeretek.

Te szoktál emiatt frusztrációt érezni?
Vagy teljesen biztos vagy már abban, hogy mi az életcélod?

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!

BorsosB

About Borsos Bence

A Fulfilled.hu társalapítója, de már nem aktív tagja. Előadásaival és írásaival több ezer ember életére gyakorol pozitív hatást. Meghívott előadó volt már az ország legnagyobb rendezvényein (Pozitív Gondolkodók Napja, Everness Fesztivál, Önfejlesztők Napja), Svájcban, Angliában és Németországban is tartott már előadást és tréninget, valamint az M2 Petőfi TV-n is találkozhattál vele. Az előadásokon kívül másik szenvedélyének, a könyveknek él: a Guruló Egyetem könyvkiadót vezeti Szabó Péterrel együttműködve.
www.borsosbence.hu