Az ingyenes 7.1m sorozat ígérete az volt, hogy gyorsabban elérheted az álmaidat, mint korábban, méghozzá úgy, hogy közben időt is spórolhatsz. Láttál már exkluzív gigasiker interjút, önfejlesztő mítoszokat, a kedvenc pszichológiai tévedésemet, és 10 önbizalomtippet, hogy az álmaid valóra váltásához érezd az erőt is magadban. Ebben a részben az Eredmények c. könyv egyik főszereplőjét, Noelt szeretném neked bemutatni, akinek a történetén keresztül inspirálódhatsz.

 

….

Most egy kis bepillantást nyerhetsz a legmagasabb értékű coaching programomba, a Beavatottak Mastermindba, aminek Noel az egyik első résztvevője volt. Annyit érdemes tudnod erről, hogy egy kiválasztott csapatban valósíthatták meg a leghőbb álmaikat, miközben folyamatos támogatást kaptak ehhez tőlem.

NOEL

Noel, a kezdetek kezdetén egy srác volt, akit érdekelt az önfejlesztés, néha eljárt tréningekre, és olvasgatott könyveket. A tréningek, és az önismeret hatására okosodott, és jobban érezte magát. Viszont az élete különböző területein körülnézve kevésbé volt szembetűnő a változás. Nagyon sok időt töltött a számítógép előtt, ritkán találkozott a barátaival, nem igazán volt lány az életében, csak egy lánybarátja. Egyetemre járt, és mellette egy bevásárlóközpontban dolgozott.

 

10 tipp, hogy elég önbizalmad legyen az álmaidhoz

“Maradjunk ennél a hajós példánál: ha rendben van az önbecsülésed, önbizalmad, de nincsen célod, akkor az olyan, mintha a kikötőben mutogatnád a hajód: “nézd meg mekkora, meg mennyire rendben van”“. – nyilatkozta Noel

Amiért Noel csatlakozott a Beavatottak Mastermindba:

  • Nem tudta, hogy mit is akar az életben, nem volt meg “a cél”, merre haladjon
  • Megízlelte, hogy milyen érzés a korábbihoz képest rekord idő alatt előre lépni az életében
  • És persze mert egy exkluzív, és a legjobb ár-érték arányú programban vehetett részt, ami fejlődést jelentett az önbizalom terén is. A 3 dolog, amire Noel a legbüszkébb, miután befejezte ezt a 6 hónapos programot:
  1. Megtalálta “a célját”
  2. Nemcsak tanul, és gondolkodik az életről, hanem cselekszik
    “Jó érzés tanulni, de attól lépek előre, ha cselekszem, nem attól, ha elmélkedek rajta. Nagyon élvezem, hogy a cselekvéssel az életem folyamatosan magasabb szintre lép”
  3. Folyamatosan fejlődött mindeközben


Két gyakorlati siker, amit megtapasztalt

Randizás

Ugyan a program nem a randizásról szól, viszont a személyiségfejlődés az élet többi területére is hatással volt. Épp most mesélte, hogy hamarosan lesz egy új randija.

Miért?

“Először is, mert őszinte voltam magammal. Szembe kellett néznem vele, hogy általában nem kommunikálom közvetlenül, hogy mit szeretnék, csak kertelek, vagy körülírom. Útközben nőtt az önbizalmam. Nagyon jó érzés, hogy teszek az életemért, és nagyon jó érzés tenni is. Ma már ki merem mondani, ha szeretnék valamit. A mostani lányhoz is kellett még idő, de segítség nélkül megvolt bennem a bátorság hozzá, hogy elhívjam randizni, amit sokáig nem mertem. És azt mondta: “persze! menjünk. Az érdekes a sztoriban, hogy amiről pár éve álmodtam, az nem csak, hogy sikerült, de már egy ideje fennáll, és lassan új kihívást kell találnom, hogy fejlődni tudjak benne.”

A célja, amit megtalált

Megtalálta a célját: autós újságíró akar lenni. Már több referenciája és tapasztalata is van mindebben, és ehhez az egyetemi, mérnöki tudását és a helyi kapcsolatrendszerét is kamatoztatni tudja, és van egy hosszútávú vízió előtte.

 

Hogyan sikerült?

Először is kipróbálta az ötleteit. Majd végigmentünk egy belsős teszten, amiből érdekes dolgok rajzolódtak ki. Ezután az ötleteit leírta, és a csoporttagokkal megbeszélte. A csoporttagoktól őszinte visszajelzést kapott, majd elgondolkodott és megtalálta a választ.

Mi kellett mindehhez?

“Először is őszintének lenni magammal, és szembenézni azzal, hogy jelenleg nem teszek semmit. Jelen lenni a beszélgetésekben, és megcsinálni a gyakorlatokat. Őszintének lenni a csapattal, és elfogadni, hogy a visszajelzéseik segítő szándékúak. Aztán őszintének lenni abban, hogy valójában tényleg erről álmodok, hogy autós újságírással foglalkozhassak, csak félek tőle, hogy ebből nem lehet megélni. Mindezt meglátni, végül megnyugtató érzés volt.”

“- Mi kellett ahhoz, hogy ezeket az eredményeket elérhesd?

– Először is részt venni minden beszélgetésen. Megcsinálni a feladataimat hétről-hétre. Őszintének lenni magammal, és a csapattársaimmal szemben. Persze kellett, hogy egyáltalán legyen egy csapat, és részt vehessek a programban. Ahhoz, hogy részt vehessek, szükséges volt a kialakult kapcsolatunkra Bencével, az időmre, és a program árára.

Miről mondtál le azért, hogy a programon részt vehess?

Hát először is, egyéb tréningekről. Egy darabig nem tudtam ruhákat venni magamnak, és kevesebbet szórakoztam. Persze lemondtam az időm egy részéről is. Ugye egyetem mellett csináltam mindezt, és volt olyan, hogy két munkahelyen dolgoztam suli mellett, hogy a programot csinálhassam. Megérte.

Mit kaptál ezért cserébe?

  • Önbizalomból sokat, és ennek minden hozadékát
  • Nagyon jó érzés az is, hogy végre teszek az álmaimért, és nemcsak szórakozom.
  • Azóta nincs bennem az, hogy “fúh, megint elpazaroltam az időmet, és többett kellett volna tennem”.
  • Jó barátokat
  • És persze még rengeteg mást, amit az “Álmokból Eredmények” c. előadáson elmeséltem.”

Szeretnéd megkapni te is ugyanezt a tudást bővítve, vagy Noel munkájának a gyümölcsét töredék befektetéssel?

Ha felkeltette a történet az érdeklődésed, megkaphatod azt a tesztet továbbfejlesztve, amit Noel is kitöltött, és az ő teljes sztoriját. Sőt, Noelen kívül számos ember hasonlóan értékes esettanulmánya le van jegyezve, a pontos tudással, amire szükséged lehet a megfelelő tervezéshez. Mindazt a tudást, amiért Noel és társai komoly összegeket fizettek, és rengeteg erőfeszítést tettek, te egyetlen könyvben megkaphatod.

“Az okos ember más hibájából tanul, a buta a sajátjából sem.”

Ugyan a munkát nem tudjuk helyetted elvégezni, de megkaphatod a tudást, amivel rengeteg időt és pénzt spórolhatsz, és amibe Noel és társai fél évet fektettek. Ez a könyv az Eredmények címet viseli, és mielőtt a kezedbe kerülhetett volna, számos szakemberrel ellenőriztük (szemben sajnos sok más önfejlesztő írással), hogy megbízható, hiteles tippek kerüljenek a kezedbe. Kattints a képre:)

könyv

About Bíró Bence Péter

Pszichológus, coach, egyéni - és szervezeti tanácsadó. Az Eredmények című könyv szerzője, illetve a Business Burnout Biblia című könyv írója. A Fulfilled.hu tulajdonosa. A PPKE-n szerezte pszichológia alapdiplomáját, majd a az ELTE-n tanult tovább munka- és szervezetpszichológia mesterképzésen. Nagyvállalati tanácsadásokban a Corporate Values csapatával dolgozik együtt, illetve a KÜRT Akadémia rendszeres vendégírója.