Engedd meg, hogy ezzel a videóval röviden bemutassak egy számomra lebilincselő embert, Itay Polivodát, illetve az ő személyes küldetését, mely mindannyiunkat érinthet.

A szívproblémákkal küszködő Itaytól egyszer megkérdezte az orvosa, hogy hajlandó lenne-e meghalni. Később Itay valóban átélte, amint a lelke elhagyja a testét. Mintha valami felemelte volna őt, ami után felülnézetből látta a saját testét és az orvosokat, amint azok egyre távolabbinak tűntek számára, ahogy egyre feljebb emelkedett.

Itay elmondása szerint ez a halál közeli élmény jelentette a fordulópontot az életében. Mint azt ő maga is kihangsúlyozza, ő semmiben sem más, mint te vagy én. Semmivel sem jobb vagy értékesebb, mint bárki más, egyedül a tapasztaltságát tudná kiemelni, amiben különbözhet másoktól.

Itay két diplomával rendelkezik. Egy közgazdasági és egy informatikusi képzést is elvégzett a tanulmányi évei során, ma pedig már körülbelül 35-40 cég tulajdonosaként éli életét. Ám, mint mondja, az ide vezető út egyáltalán nem volt könnyű. Sok rossz történt vele is, mint a legtöbb emberrel.

Itay azonban képes volt arra, hogy ezeket a rossz eseményeket, hatásokat ne megváltoztathatatlan tényekként vagy sorscsapásokként értelmezze, hanem az univerzum tanításaiként. A kulcs szerinte abban rejlik, hogy sikerül-e megtanulnunk az adott tanítás üzenetét, amivel felvértezve utána folytatni tudjuk a célunk felé vezető utunkat.

Ezzel az attitűddel folyamatosan tudunk előre haladni, még ha apró lépéseknek tűnik is a folyamat. Ám a legfontosabb eme út során, hogy nem szabad feladni. Itay szerint a minket foglalkoztató problémák 70%-a igazából önnön magunkból fakad. Saját magunknak gördítünk megoldhatatlannak tűnő akadályokat.

40 éves korában Itaynál történt egy váltás, amikor is megnyílt a spiritualitás felé. Ez tette őt „csupán üzletemberből” egy érzelmeit felvállaló emberré, ami során rájött, hogy nincs szükség sok pénzre ahhoz, hogy az ember boldog lehessen. Sőt, sok esetben a nagyon sok pénz csak még több problémához és boldogtalan perchez vezethet.

Itay a szívproblémával folytatott harca közben esett keresztül az említett halál közeli élményen – ám mindezért rendkívül hálás tud lenni, mivel ez nyitotta meg előtte az ajtókat, hogy több legyen puszta üzletembernél. Ezzel az élménnyel értette meg a tanítás lényegét: az élet minden egyes pillanatát élvezni kell.

Elmondása szerint az univerzum tanította meg arra, hogy jobban értékelje a meglévő személyeket és dolgokat az életében. Ezek közül kiemelendő az, hogy a család sosem másodrangú a munkával szemben, és a munkaidő letelte után érdemes a szeretteinkkel annyi időt tölteni, amennyit csak lehet.

Az igazi boldogság pedig nem külső visszacsatolásokból, hanem végső soron belülről fakad. Ne pazaroljuk az időnket, a legfontosabb erőforrásunkat számunkra valójában érdektelen dolgokra és személyekre. Ha elkezdjük jól kihasználni az időnket, akkor elképesztő változásoknak lehetünk szemtanúi a saját életünkben.

Itay ma már elmondhatja magáról, hogy elégedett, boldog, hogy egy jó cég vezetője, illetve egy jó család fenntartója. Mindez egy kiteljesedett – fulfilled – emberré tette őt.

Itay úgy látja, hogy amikor az emberek visszatekintenek a saját életükre, akkor két lehetőség fordulhat elő. Az első, pozitív kimenetelű lehetőség az, amikor csettintünk egy nagyot, mivel egy izgalmas életet éltünk le, amelynek minden pillanatát élveztük. Ám többnyire sajnos a másik lehetőség szokott érvényesülni, azaz az elégedettség helyett a megbánás kerül előtérbe, miszerint annyi mindent csinálhattunk volna jobban az életünkben. Ez egy kellemetlen érzés, amikor tudatosodik az emberben, hogy ennél sokkal több volt benne, de már nincs visszaút.

Itay az utóbbi élmény átélésétől szeretné megmenteni az embereket. Elmondása szerint ez az ő küldetése, hogy segítsen, tanítson embereket, és ezzel egyidőben tanuljon is tőlük.

Itay egy egyszerű embernek tartja magát, mégis látja a hatalmas potenciált, ami Magyarországban rejlik. A saját tapasztalata révén szeretne segíteni a magyar embereken és az országon, hogy megtanítson minket arra, hogy ne legyen bennünk semmiféle megbánás, amikor visszatekintünk a saját életünkre – csak az öröm, a megnyugvás és elismerés. Ez az ő küldetése, ami által nemcsak ő, hanem mi is kiteljesedetté válhatunk, ha csatlakozunk hozzá az úton.

Készen állsz rá? Kérdésed van? Mit kérdeznél Itaytól?

About Bíró Bence Péter

Az Eredmények című könyv szerzője, a Fulfilled.hu tulajdonosa. A Nincs Többé Jófiú c. könyv fordítója és kiadója. Előadott 2 Superbrands-díjas cég vezetőségének, Svájcban, és számos magyar konferencián és rendezvényen (Fénykonferencia, Pozitív Gondolkodók Napja, Everness fesztivál, stb.). Los Angelesben tanult Dr. Robert Glovertől, és jelenleg a PPKE pszichológia szakos hallgatója Budapesten.