Az alábbi posztsorozatot Facebookon közöltük le, amely egy rövid ízelítő abból a (szerintünk) izgalmas gondolkodásmódból, amivel valódi eredményeket érhetsz el, és lekörözheted az önfejlesztők nagyrészét:

Fulfilled.hu - Belülről Kiteljesedve fényképe.

Meggyőződésem, hogy többet számít, hogy hatékonyan cselekedj afelé, ami valójában számít, minthogy abba fektesd az energiát, hogy még, és még motiváltabb legyél. Olvashatsz rengeteg inspiráló könyvet, nézhetsz számtalan videót, vagy idézetes képet, de a valódi eredmények akkor születnek, hogyha veszed a bátorságot, és cselekedni kezdesz (nem, az, hogy a szobában ülsz, és olvasgatsz nem változtat a körülményeiden).

Vedd észre: Azt keresed, hogy valaki lelkesítsen téged, vagy a helyzetet javítod meg, ami miatt szomorú voltál az első körben?

Fulfilled.hu - Belülről Kiteljesedve fényképe.

 

Az emberekre jellemző, hogy azt érzik, hogy hasznosat/produktívat csinálnak, miközben valójában csak lekötik magukat valamivel.

Tipp:
Figyeld meg napközben, és tedd fel a kérdést ma 3x: most olyat csinálok, ami a hosszútávú céljaim felé visz, vagy csak elfoglalom magam?

Fulfilled.hu - Belülről Kiteljesedve fényképe.

 

A kettő nem mindig ugyanaz. Érzelem által irányított lény is az ember, így ha egy általa tekintélynek elfogadott személy mond magabiztosan egy állítást, szinte biztosan elfogadja azt tényként.

 

Ahogy Henry Ford is mondja:

“A(z önálló) gondolkodás a legjobban fizetett munka a világon, ezért is csinálják olyan kevesen.”

Gondolkodással valószínűleg működő eredményt kaphatsz, míg ha csak elhiszel egy magabiztos állítást, ami “biztosan működik”, akkor ugyan nem kell aggódnod a felelősség miatt, de könnyedén megvezethető is vagy.

Meglepő látni, hogy mennyire be tudunk dőlni a befolyásolásnak. Például nemrég egy “Tudtad-e?” oldal kirakott egy posztot, hogy a popcorn messze a legegészségesebb étel. 19 ezer like érkezett rá.

Az ember sokszor a hitelességnek tűnő dolgot követi (hisz le van írva egy könyvben), és nem gondolkodik reálisan: ez a te életedre vonatkoztatva milyen következményeket szül? Ki írta egyáltalán a könyvet? Milyen tapasztalata van? Nekem milyen tapasztalatom van? Más mit mond a témáról? Nekem mi a vízióm?


Pontosan ezért, kérlek mérlegelj, ha egy magabiztosan hangzó, egyszerű mondatot hallasz: pl. a sikeres, értelmes és boldog élet kulcsa, hogy kizárd az életedből a negatív embereket.


MEGTÖRTÉNT sztori:

Egy fiatal srác megkeresett.

: A barátnőmről lenne szó. Pozitív ember vagyok, haladok a céljaim felé, olvasom az önfejlesztő könyveket, alkalmazom a különböző dolgokat. A barátnőm viszont iszonyúan negatív némely helyzetben, pl reggelente, mikor fel kell kelni, a jövőt illetően rengeteg dologgal egyaránt. [XY] mondta hogy zárjuk ki a negatív embereket az életünkből, viszont tényleg nagyon szeretem. Boldogabb vagyok vele mint nélküle lennék. Mi a véleményed a kialakult helyzetről?

BBP: Nem ismerem a teljes sztorit

: Lényegében ennyi. Nagyon szeretem viszont sokszor úgy érzem lehúz a negatív hozzáállásával.

BBP: és te mit szeretnél?

: Őszintén? Vasárnap voltunk egy évesek. Vele szeretném leélni az életem.


Nyilván ez nem elég információ, de gondolj bele. A srác szakításon gondolkodott a barátnőjével, akivel az életét szeretné leélni, mert azt hallotta, hogyha valaki negatív, akkor zárja ki az életéből.

Nyilván van olyan helyzet, amire ez igaz: például egy anya, akinek a férje alkoholista és bántalmazza őt és a gyerekát, hát lépjen ki, persze, és vigye magával a gyereket.

Van olyan helyzet, ahol csupán egónövelő:
Én egy csodálatos ember vagyok és akárki, akármit mond, hogy miben kellene változnom, az bekaphatja.

Ezért kérlek rá, hogy mérlegelj! A te helyzetedben mik a konkrétumok? Te hogy érzed magad? A barátaidnak mik a szándékai? Mit adott neked a kapcsolatotok? Milyen céljaid vannak neked és neki? Valóban elfejlődtetek egymás mellett, vagy csak megijedtél, hogy nem felelsz meg egy híres szakértő tanácsának? Ez egy átmeneti időszak, vagy korábban is ilyen volt?

Semmi sem fekete, vagy fehér, így minden döntésnek vannak akaratlan következményei is és előnyei, hátrányai. Mérlegelj. 🙂

Tipp:
Nézz körül azok között, akik máshogy gondolkodnak, és mérlegelj, hogy neked aktuálisan melyik adja a legnagyobb értéket, majd vállald a felelősséget a döntésedért.

Fulfilled.hu - Belülről Kiteljesedve fényképe.

 

Az ember szeretné azt hallani, hogy ő különleges, és csodálatos, sőt, jobb, mint mások. Ezért tudatalatt keresi a lehetőséget, hogy ezt megtapasztalhassa.


Az ember nem tudja kikerülni az egóját, sőt, még a spirituális tanítóknak is van.

Jobb megérteni, hogy hogyan is működik, hogy kevésbé vezéreljen automatikusan:

1. Például, amikor elmész az előadásra, tudattalanul szeretnéd azt hallani, hogy jó úton vagy, és azt fogod keresni, hogy már mennyi mindent tudsz ebből (így nem azon van a figyelmed, amit tanulhatsz és alkalmazhatsz).

2. Vagy például a posztjainkat nézve azt fogod keresni, hogy mi a hiba benne, és miért ne lenne hasznos neked.

3. Vagy az alapján osztályozod, hogy valaki értékes barátod-e, hogy szép dolgokat mond-e neked.

4. Vagy nem cselekszel az álmaidért, hanem elméleteket gyártasz, hogy miért vagy te jobb, mint akik megteszik.

Nem feltétlenül igaz rád bármelyik is, emellett az előrelépéshez az önismeret rengeteget ad.

Tipp:
Ha legközelebb elmész egy előadásra, ne azt keresd, amit már tudsz, hanem azt, amit aktuálisan nem alkalmazol és hasznodra lenne.

Fulfilled.hu - Belülről Kiteljesedve fényképe.

 

A mondást eredetileg az emberikapcsolatok.hu tréningjén hallottam párkapcsolatokra vonatkoztatva, de tökéletesen igaz a célokra vonatkoztatva is. Nagy személyes tapasztalat, és a kiválasztottakal történő közös munka is azt igazolta vissza, hogy érdemes elköteleződni egy értelmes cél mellett, és nem az érzéseinket követni, ha két hét múlva már nincs kedvünk hozzá.

álmokból eredmények (1)
Rengeteg, ennél mélyebbreható gondolkodásmódbeli váltást és gyakorlati tanácsot kapsz, ha velünk tartasz itt:

http://bit.ly/kivalasztottak

Kedvezményes jegyek március 26-ig

About Bíró Bence Péter

Az Eredmények című könyv szerzője, a Fulfilled.hu tulajdonosa. A Nincs Többé Jófiú c. könyv fordítója és kiadója. Előadott 2 Superbrands-díjas cég vezetőségének, Svájcban, és számos magyar konferencián és rendezvényen (Fénykonferencia, Pozitív Gondolkodók Napja, Everness fesztivál, stb.). Los Angelesben tanult Dr. Robert Glovertől, és jelenleg a PPKE pszichológia szakos hallgatója Budapesten.